CVR-Nummer og Nem-Konto Til Foreninger

Den 9. maj 2006 vedtog Folketinget ”Lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv”.

Denne vedtagelse betyder at alle foreninger, der modtager tilskud/betalinger fra en offentlig myndighed, skal have et CVR-nummer og en Nem-konto.

CVR-registreringen kan kun foretages digitalt.

Foreninger, der har brug for et nummer, skal selv registrere sig hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på www.virk.dk .

Det er gratis for foreninger at få et CVR-nummer og en Nem-konto.

 

Sådan får man en digital signatur/Nem ID:

For at få et CVR-nummer skal man have en digital signatur eller bruge Nem ID. Det kan være en hvilken som helst digital signatur/Nem ID, dvs. at den ikke behøver at være knyttet til foreningen.

Hvis I ikke har en digital signatur eller Nem ID, kan den bestilles på www.virk.dk -  Vælg ”Bestil digital signatur” i kategorien ”Ny bruger”.

 

Sådan får min forening et CVR-nummer:

Hvis jeres forening modtager tilskud fra en offentlig myndighed f.eks. fra Sport og Fritid og ikke allerede har fået et CVR-nummer, skal I gøre følgende:
 

  • Gå ind på www.virk.dk 
  • Vælg "Start"
  • Log på med digital signatur/Nem ID
  • Registrer foreningens oplysninger

Herefter vil der blive fremsendt en kvittering for registreringen til den e-mailadresse, som din forening har registreret. Der vil også blive afsendt en skriftlig bekræftelse på jeres registrering til den postadresse, som I har angivet som foreningens kontaktadresse.

 

Sådan får min forening en NEM-konto:

Når jeres forening har oprettet et CVR-nummer kan det pengeinstitut, som I bruger, indberette foreningskontoen som Nem Konto.

Husk at oplyse Sport og Fritid om jeres CVR-nummer og Nem-konto. Vi skal bruge CVR-nummeret i forbindelse med udbetaling af tilskud til foreningens Nem-konto.

 

Kan foreningens CVR-nummer stadig bruges:

Er du i tvivl om jeres CVR-nr. stadig er i brug, kan det ses på www.cvr.dk – Skriv jeres CVR-nr. yderst til venstre og klik på Søg. Så kan de registrerede oplysninger ses.

 

Fornyelse af frivillige foreninger:

For at gøre det lettere at være frivillig forening, skal et CVR-nummer til en frivillig forening ikke længere fornys årligt – men hvert 3. år. Jeres forening får automatisk en mail når det er tid til at forny CVR-nummeret. Derfor er det vigtigt, at foreningens mailadresse er korrekt.

 

Lukning af CVR-nummer:

Hvis foreningens CVR-nr. er lukket, kan kommunen ikke udbetale tilskud til den pågældende forening.